Schoonmaakactie

Je bent je keukenkastjes aan het poetsen. Liever doe je dat natuurlijk niet, maar je neemt het even mee. Zo heel vies zijn ze nu ook weer niet, dacht je, maar nu je toch bezig bent, zie je dat ze toch echt viezer zijn dan je dacht en is het toch goed dat je ze schoonmaakt.

Nu zag ik hierin een vergelijking met mijn werk, creatief als ik ben. Als coach hoor ik vaak mensen zeggen dat coaching nu nog niet echt noodzakelijk is, net als mijn keukenkastjes. Het gaat nog wel. Zo dringend is het niet nodig. Maar eigenlijk vinden ze het heel spannend vinden om dit te gaan doen. En dat snap ik ook wel, maar daardoor loop je steeds tegen dezelfde issues aan en daar kan je soms flink last van hebben. Hoe fijn is het als je samen met iemand daar eens naar mag kijken en kan gaan onderzoeken wat er schoongemaakt mag worden en wat weer mag gaan glanzen, zodat je verder kan.

Weerstand


In het schoonmaken van de keukenkastjes kom ik allerlei weerstanden tegen. “Waarom doe ik dit op mijn vrije dag”, “waarom ik?”, “ik kan wel wat beters bedenken en iets leukers doen dan dit”. Allemaal gedachten die voorbijkomen, maar wel fijn dat de kastjes weer schoon zijn. Eigenlijk veel fijner dan ik dacht. Nu was het nog redelijk goed te doen al zag ik wel onderaan de kastjes op de plint veel viezigheid, meer dan ik dacht en moest ik echt even boenen.

Aan de slag


Zo werkt dat ook met persoonlijk onderhoud van jezelf. Wanneer je te lang wacht, stapelt het zich op en kan je in een groter onderhoud terecht komen, disfunctioneren of burn-out of bore-out. En natuurlijk voel je weerstand en komen er allerlei gedachten voorbij waarom je het niet moet doen. Maar wanneer je dat toelaat en die gedachten weer even loslaat, weet je wel wat nodig is. Het is een ander soort weten; innerlijk weten. Dus stel het niet uit en ga vandaag nog aan de slag met jouw persoonlijk onderhoud.

Nu heb ik iets leuks bedacht om de drempel wat te verlagen. Omdat ik met mijn praktijk verhuisd ben naar Vossesteijn in Driebergen, geef ik 5 gratis sessies. Dus wie het eerst komt, eerst maalt. De kastjes zijn schoon en de koffie staat klaar. Ik ben er klaar voor. Jij ook?

Stuur me een pb of laat je naam hieronder achter, dan neem ik contact met je op en plannen we de gratis sessie in.

Recente blogs