Een fijne werkplek is zo belangrijk

We werken nu veelal verplicht thuis. Soms een huis vol. Je partner werkt ook thuis en je kinderen volgen misschien nog deels online lessen. Het kan dan lastig zijn vanuit huis te werken, je goed te kunnen focussen en je werk goed te kunnen doen. Maar soms is thuiswerken ook een geluk. Want je kan ook niet blij zijn op het werk, om welke reden dan ook. En dan geeft thuiswerken wel ‘even’ ruimte en lucht. In deze periode kan je bepaalde situaties uit de weg kan gaan, waarvan dat niet lukt als je op kantoor bent. Het zet je aan het denken of deze baan, dit werk of deze werkplek nog wel bij jou past. Er zijn natuurlijk veel verschillende factoren die hierin meespelen. Ik ben onlangs met mijn coachpraktijk verhuisd naar Vossesteijn, De Horst 7 in Driebergen. En ik merk hoe blij ik ben om hier te zijn en vanuit hier te werken. En ik besef me dat dit niet altijd zo vanzelfsprekend is.

Ik gun iedereen een fijne werkplek

Een plek waar je jezelf kan ontwikkelen, jezelf kan zijn en groeien. En een fijne plek is echt zo bepalend voor hoe het met je gaat, hoe je je voelt en je functioneert. Als HR-professional heb ik te vaak gezien wat het met mensen doet als je niet op je plek zit. Je voelt je niet veilig en daardoor onzeker om goed te functioneren en jezelf te laten zien. Of je wordt beperkt in je mogelijkheden of het is onduidelijk wat er van je verwacht wordt. Allemaal redenen wat maakt dat je werkplek niet prettig is, je ongelukkig bent en niet alle talenten kan benutten of volledig uit de verf komt.

Het kan echt anders

Dat ervaar ik nu ook weer hier op Vossesteijn. Hier heb ik fijne collega-zelfstandigen, die ook allemaal vanuit een fijne, veilige en positieve plek hun kwaliteiten inzetten van daaruit willen bijdragen. Ik ervaar hier een sfeer waarin we kunnen delen, kwetsbaar durven zijn en het beste in elkaar naar boven willen halen. Met dank aan Ilona Walraven en HP van Elten, die dit mogelijk maken. En dank aan Iris Verhoeven voor de tip. Ook wil ik Emma Vink bedanken voor de tijd dat ik vanuit haar coachruimte kon werken. En ik bedank ook Ivanka van de Wardt en Marloes Klok, van Stichting Creatief Herstel voor de keren dat ik gebruik mocht maken van haar fijne werkruimte.

Wil jij een keer vrijblijvend praten over jouw werkplek of wil je mijn fijne werkplek komen bewonderen? Wees welkom. Stuur me een pb of mail naar kirsten@bewustverbinden.nl.

Recommended Posts